Gott om alkoholfritt i nya ölbutiken

På onsdag är det premiär för alkoholfri öl på growlers för Systembolaget. Foto: Montage.

Många olika öl. Men allt handlar inte om alkoholhaltiga drycker. Systembolagets nya ölbutik i Göteborg kommer att ha 50 olika alkoholfria öl från start.

Den nya ölbutiken i Nordstan har fått namnet Ölstudion och kommer att ha Systembolagets klart största utbud av öl i landet. Även när det gäller alkoholfria öl kommer det att märkas.
– Ölstudion kommer ha både bredd och djup av alkoholfri öl. Vid öppning kommer vi ha cirka femtio alkoholfria sorter, säger Emelie Westrup, Systembolagets kategorichef för öl till sajten Nonallco.

Planen för butiken är att utbudet ska förndras och utvecklas under de tre år som testet med Ölstudion pågår. Nytt i Ölstudion är att de alkoholfria ölen står utspridda i butiken och har samlats med övriga öl i respektive stil.

Det är också alkoholfri öl som kommer att säljas från fat och där handlar det om att fylla growlers som kunderna tar med hem. Även där ska det handla om ett utbud som förändras med tiden.

– Ölen på fat är både färsk och håller hög kvalitet. Tanken med tapprummet är att möta efterfrågan på öl på growler, något som finns i flera andra länder och som står högt på intresserade ölkunders önskelista, säger Westrup till Nonallco.