Göteborgsbryggerier invaderade Linköping

VilleValla-oo-allin-stigbergets-3

Förra veckan var det väldigt göteborgskt på VilleValla Pub i Linköping när en trio bryggerier var på besök.

Det var Stigbergets Bryggeri, All In Brewing och O/O Brewing som i torsdags hade tagit sig till österut för att möta de östgötska öldrickarna.  Och västkustskt öl verkade locka, Villevalla Pub var nästan fullt.

 – Redan innan öppning var vår övervåning fylld av VilleValla Pubs jobbare, gamla som nya. Eftersom vi nästan har 100 jobbare som jobbar ideellt för att driva runt vår fina pub blir det oftast så att lokalen fylls med dessa under eventkvällar som tap takeovers, säger Jimmy Sandin på Villevalla.

Puben har 20 kranar, varav 16 var tänkta för göteborgarna. Men Stigbergets Bryggeri hade med sig en bonus, så det blev 17 i stället.

– Vi kunde inte säga nej till att vara först med att koppla på Stigbergets Wet Coast…

– Utöver detta körde vi smakprov på åtta olika barley wines och stouts från bryggerierna i vår källarbar, vilket även det var uppskattat av våra gäster.

Det var första besöket på Villevalla för samtliga inblandade bryggerier. Från början var tanken bara att O/O skulle komma.

– Vi skulle köra ett event med O/O, men sen kom pandemin i vägen. Men nu fick vi ihop detta stort event istället vilket är något vi är väldigt stolta över,  och det blev ännu roligare när alla bryggerier hade representanter på plats under hela kvällen.

– Vi har dock haft öl från alla tidigare, då de alla ligger i toppskiktet av de svenska bryggerierna och de gör riktigt riktigt bra öl.

Tack till Maija Reveny, som har tagit bilderna.