Goose Island satsar på bryggpub i London

Amerikanska bryggeriet Goose Island gör en andra satsning i London. Den här gången handlar det om en bryggeripub i stadsdelen Shoreditch.

Ni kan säkert historien om Goose Island, och de många synpunkterna på företaget efter att ha köpts upp av öljätten AB InBev 2011. Efter det uppköpet har Goose Island satsat på barer runt om i världen, bland annat i Balham strax söder om centrala London.

Nu är det alltså dags för en ny satsning i den engelska huvudstaden. Det ska bli en bryggeripub i stadsdelen Shoreditch. Sent i sommar ska bryggeripuben öppnas och tanken är att det ska bryggas exklusiva öl som bara finns att dricka i den puben.

Bryggeriets grundare John Hall verkar med facit i hand inte vara helt nöjd med att den första satsningen gjordes i Balham, som är en bit söder om de centrala delarna av London.

– Jag sade att vi inte skulle öppna där, men det gjorde vi ändå. Jag tror att vi hade lite båttom där, säger han till Morning Advertiser.

Han konstaterar att redan den första satsningen borde ha gjorts i Shoreditch, men nu får man alltså ändå chansen att ta sig in i den stadsdelen.

– Shoreditch är precis där du vill vara, hela konceptet med Goose Island är att vi är ett stadsbryggeri, säger Hall.