Good Guys på väg tillbaka efter paus

Bildspel

Bild 1 av 3

Sakta men säkert närmar sig Good Guys den första bryggningen på sitt egna bryggverk.


 

I ett halvår har verksamheten legat nere. Men nu är Good Guys i Karlstad på gång igen. Senast i juli ska deras öl vara tillgänglig.

Good Guys fick en hel del positiv uppmärksamhet för sina öl under fjolåret. Men efter att samarbetet med Wermlands Brygghus avslutats runt jul i fjol stod man utan både lokala och bryggverk.

– Vi fick klart med en lokal här i Karlstad i februari och nu är vi inne i lokalen. Vi hoppas kunna börja brygga runt midsommar eller kanske veckan efter midsommar, säger Daniel Haag.

Det blir lite av ett Good Guys 2.0 som nu lanseras. Det finns lite nya personer med i företaget och Haag kommer att vara heltidsanställd.

Bryggverket är på 1500 liter och inledningsvis handlar mycket om att lära sig den nya processen och att hitta rätt med jämnheten i sina öl.

– Det är viktigt för oss att ha en hög lägstanivå. Nu har vi dessutom tagit fram en helt ny design och vi har ett genomgående tema i allt vi gör, säger Haag.

När allt rullar som det ska kommer det vara möjligt att ha en årsproduktion på cirka 100 000 liter.

– Målet är att nå dit och ännu längre på sikt. Nu ska jag ägna mig åt detta på heltid och målet är att vara ytterligare två-tre stycken som jobbar med detta. Det här blir verkligen en nystart för oss, säger Haag.