Gårdsförsäljning viktigt för Jonas

BRYGGARENKÄTEN

Gårdsförsäljning är en viktig fråga för Jonas Gustavsson på Morgondagens. Här kan du se alla hans svar i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?

– 2018 har varit hysteriskt fullt av roliga händelser för oss och var året då vi verkligen kunde fokusera på ölbryggandet och alla experimentöl. Måste säga att det bästa har varit att delta på Brewskivalen och All In Beerfest. Helt otroligt att lilla vi blev inbjudna till dessa och servera öl till köer som aldrig tog slut.

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?

– 20.000 liter 2018 och 50.000 liter 2019.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.

– Nu har ju vi jävligt dålig koll på vilka andra bryggerier som finns och vad de håller på med om dagarna, men vi kan anta att vi skulle tycka Omnipollo eftersom de verkar kasta ner en massa roliga saker i sina öl hela tiden. Och sånt är ju kul.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?

– Troligtvis att sticka ut i den stora mängden bryggerier och få sin ekonomi att fungera så det går att leva på. Att få bedriva gårdsförsäljning skulle underlätta avsevärt för alla mindre bryggerier så vi får hoppas överförmynderiet släpper innan alltför många gått i konkurs eller lagt ner.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?

– Att öka kapaciteten så vi kan börja sälja på Systembolaget och internationellt. Detta ser riktigt lovande ut och ska bli superspännande att genomföra.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?

– En av dom skulle vara Anthony Bourdain för att prata om mat och dryck och lyssna på alla spännande resor och äventyr han varit med om. Men nu är ju han uppe i himlen och dricker mjöd med Sankte Per, så vi blir tre.