Gårdsförsäljning på försök föreslås

Johan Hultberg (M) vill veta vad socialminister Lena Hallengren (S) har för planer när det gäller gårdsförsäljning. Foto: Montage/Riksdagen.

Inför gårdsförsäljning av öl och vin på försök i corona-tider. Det föreslår bland annat Johan Hultberg (M) och frågar socialministern vad hon tänker göra.

Det är via en skriftlig fråga som Hultberg vill få i gång en debatt om att snabbt införa gårdsförsäljning av öl och vin för att hjälpa svenska bryggerier som nu tappar rejält i försäljning till restauranger och barer.

– Från Moderaternas sida vill vi att regeringen skyndsamt återkommer med förslag om hur gårdsförsäljning kan införas i Sverige. Vad regeringen nu omgående bör göra är att ta fram regler för hur ett försök med gårdsförsäljning kan genomföras. Detta är mycket angeläget när nu Systembolaget under pågående corona-kris har uppenbara problem att klara sitt uppdrag, skriver Hultberg.

Han frågar socialminister Lena Hallengren (S) om hon är beredd att ta ett sådant initiativ. Svar från minister ska komma senast 1 april.