Uppskattad barpremiär i Vreta Kloster

Maximalt utnyttjat kan uteserveringen ta 20 gäster på uteserveringen, med gällande restriktioner. Foto: Privat

Vreta Kloster bryggeri smygöppnade på tisdagen sitt nya taproom och ägaren Andreas Fejes är nöjd med premiären.

Vreta Kloster är ett ganska färskt hantverksbryggeri som på kort tid gjort sig känt för sina öl av belgisk typ. Nu har man alltså även satsat på taproom och smakbar. Igår var det premär.

– Det roliga är att jag bara slängde upp nåt på Facebook dagen innan om att det var smygpremiär och det blev fullsatt hela tiden, säger Andreas Fejes.

– Till och med prästen från kyrkan vid Vreta Kloster kom och vi hade trevliga samtal.

Andreas Fejes var nöjd med premiären för hans nya taproom.

Total hade han drygt 40 gäster och det var fullt upp hela tiden.

– Mer än så hade vi inte klarat. Vi måste vara två, så det var tur att min praktikant var med.

Fejes kommer även framledes att finnas med vid alla tillfällen. Den riktiga öppningen blir direkt efter midsommar och taproomet ska då hålla öppet torsdag till lördag varje vecka fram till mitten av augusti.

– Tanken är att jag som gör ölen ska finnas på plats, inte bara barpersonal. Men jag måste se till att jag har nån som är med och hjälper till.

Han är nöjd med responsen från gästerna både på plats och i social medier. Den här gången var det mest lokalbefolkning från Ljungsbro norr om Linköping, som tyckte att det var kul att något hände i orten. Men i framtiden hoppas han också på en helt annan kundgrupp.

– Mitt mål är att locka hit en del av de hundratusentals turister på Göta Kanal som passerar och lägger till vid Bergs Slussar varje år. Det är bara 1,5 kilometer härifrån.