Full fart på Lycke – nystarten är inledd

Bildspel

Bild 2 av 4

Per Neij är glad över att vara tillbaka på Lycke där han ska jobba en del med försäljning. Marika Sjöström ser fram emot samarbetet.

 

Nu är nystarten för Lycke Bryggeri i full gång. De första ölen är ute på marknaden och målet är att nå minst lika många kunder som tidigare ägare.

Det var i början av året som Lycke Bryggeri stängdes efter att ha gått i konkurs. Framtiden var då väldigt osäker och bryggeriet lades ut till försäljning. Det blev Pax Brygghus från Flyinge i Skåne som tog över till slut och nu är det full fart i bryggeriet i Mölnlycke igen.

– Det känns väldigt bra. Vi har kört på ganska hårt för att komma i kapp och nu är vi i gång på riktigt, säger Marika Sjöström.

Hon och maken Calle kommer alltså att driva såväl Pax Brygghus som Lycke brygger och det innebär en hel del pendlande mellan Skåne och Göteborg. På plats i Mölnlycke blir Peter Ekvall ansvarig och han var med under de sista månaderna med de gamla ägarna.

– Jag hann med att lära mig det mesta och det känns bra, säger han.

Inledningsvis har det bryggts de öl som tidigare funnits i Lyckes sortiment. Planen är att behålla så många kunder som möjligt. Bland annat kommer Beefeater Inn även i fortsättningen att ha fem kranar med öl från Lycke.

– Steg ett är att ta fram de produkter som nu efterfrågas. Sedan kan det bli aktuellt med nya öl, vi får se hur vi satsar vidare, säger Marika Sjöström.

På sikt är också planen att brygga en del av Pax-ölen i Mölnlycke, och då är målet att nå in mer och mer på Systembolaget.

Förhoppningen är att så snabbt som möjligt nå de volymer som bryggerier hade innan konkursen och med Pax-ölen kan det bli mer än så.

För Calle och Marika Sjöström innebär det nya upplägget en hel del resor, men det finns en plan för det också.

– V kommer nog inte att vara på samma ställe speciellt ofta, men kommer att vara en hel del i Mölnlycke. Vi får försöka att ses längs vägen när vi åker åt varsitt håll, säger Marika Sjöström.

De öl som nu bryggts och kommit ut på marknaden är Pilsner, Aviator, Manchester Porter, Pale In The Face Of Danger och Sailor. Där är också målet att komma in på nytt på Systembolaget.

– Det är i princip tomt på hyllorna där, men vi ska satsa där igen, säger Sjöström.