Fuktskador gav helt ny våning hos Dugges

Bildspel

Bild 1 av 6

Mikael Engström vid ingången till den helt nya kontorsdelen som byggts på bryggeriet.

Fuktproblemen skapade stora problem hos Dugges, men det gav också positiva bieffekter. En av de sakerna är de nya kontor som växt fram på en egen våning i bryggeriet.

I februari 2017 anlände nya tankar till Dugges i Landvetter utanför Göteborg och då var planen att börja att höja taket för att få plats med tankarna. Men när det bygget påbörjades i början av sommaren visade det sig att huset var fuktskadat.

– Vi kunde ha varit i gång med allt under 2017 om det inte varit fuktskadat. Det är frustrerande att vi inte kunna producera så mycket öl som vi tro att vi har kunnat sälja. Mest stökigt var det förstås för dom i produktionen, säger Halberstad.

I princip byggdes ett en helt ny huskropp utanpå den befintliga och det tar förstås tid. Det pågår fortfarande jobb med husbygget, men nu är de största bitarna avklarade.

– Det är imponerande att vi kunde hålla upp produktionsnivån som vi ändå gjorde, vi får ge alla som jobbar här en stor eloge, säger Halberstad.

Ett betydligt mycket större brygghus har skapats på platsen, och inte minst är det betydligt mycket mer utrymme på höjden.

– Vi har tankar på 7000 liter nu, men kan få in tankar på 21 000 liter. Vi siktar på att brygga en miljon liter öl i år, men vill växa mer på sikt, säger Halberstad.

När man visste att stora ombyggnader krävdes, bestämde sig Dugges också för att bygga helt nya kontorsytor. De ligger på en andra våning som inte alls funnits tidigare. Tidigare fanns en andra våning över de gamla kontoren, men den här delen är byggd ovanför förpackningsytorna i produktionen. Där handlar det om stiliga kontor, nya omklädningsrum och ett riktigt fint lunchrum. Allt på en nivå som vi knappt har sett på ett bryggeri i Sverige tidigare.

– Det blir som en nystart, bara att få eget rum med fönster känns som en lyx, säger Halberstad.

På den nya våningen finns också konferensrum, en yta med datorer för produktionen där man i lugn och ro kan skapa och jobba med recept, samt ett nytt laboratorium.

– Nu kan vi organisera oss bättre. Vissa trivs bättre med kontorslandskap och andra med egna rum. Hos oss vill nog de flesta ha egna rum och då blir det här jättebra, säger Halberstad.

Fortfarande kvarstår en del jobb med branding av ytorna, men de som ska sitta där har flyttat in och trivs bra.

– Vi håller på att bo in oss, men det här kommer att bli jättebra, säger Halberstad.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Fuktskador gav helt ny våning hos Dugges

Visa kommentarer