Founders satsar stort på sociala projekt

Founders satsar stort på samhällsengagemang i Detroit. Foto: Montage.

Efter tre månader öppnar Founders sitt taproom i Detroit igen. Det sker tillsammans med löften om flera engagemang och samarbeten med staden.

 

Founders stängde sitt taproom i Detroit efter den uppståndelse som blev i höstas efter att en anställd anklagat företaget för att vara rasistiskt. Man sade då att man stängde sitt taproom i Detroit på grund av att man inte kunde garantera de anställda en säker arbetsplats.

Sedan dess har Founders gjort en överenskommelse med personen som kom med anklagelserna och den frågan är utredd. Samtidigt har det inträffade gjort att Founders tittat över sin verksamhet för att försäkra sig om att något liknande inte händer igen.

När deras taproom i Detroit nu är öppet igen, har Founders också åtagit sig att jobba med flera olika andra projekt.

Alla intäkter från deras taproom under de tre kommande åren kommer att gå till olika välgörenhetsorganisationer i Detroit. Man ska också jobba för att göra det lättare för personer som flyttar tillbaka till Detroit, samt personer med ett kriminellt förflutet att få jobb.

– Vi inser att det här handlar om mer än pengagåvor, och vi vill bli en integrerad del av Detroit. Vi ser inte detta taproom som en plats att tjäna pengar utan som ett plats för att skapa engagemang bland invånarna, säger bryggeriets grundare Dave Engbers.