Fotbollsstjärnan öppnar eget bryggeri

I nio år spelade han i ett av världens bästa lag och skyddade superstjärnan Tom Brady. Nu satsar Dan Koppen på sitt eget bryggeri i stället.

Det är förstås amerikansk fotboll som det handlar om. Dan Koppen spelade nio år med New England Patriots och hans huvudsakliga uppgift var att hålla motståndarna borta från superstjärnan Tom Brady.

Men 39-årige Koppen drabbades av en del skador under karriären. Efter nio år med New England Patriots gjorde han två säsonger med Denver Broncos innan karriären avslutades 2013.

Nu har han tröttnat på att inte ha ett jobb så tillsammans med kollegan Jeremy Ruff satsar han på bryggeriet Linesider i East Greenwich, som ligger i delstaten Rhode Island.

– Min fru har alltid sagt att jag var för ung för att pensionera mig. Jag provade på lite olika saker men sökte hela tiden efter det där som jag ville skulle bli min andra karriär. Min svåger hälsade på en helg och vi bryggde öl hemma då. Efter det började jag att brygga själv och sedan sprang jag på min partner, säger Dan Koppen till sajten Turnto10.

Rhode Island har på senare år infört flera nya lagar som underlättat för bryggerier och Koppen hoppas att den boom som råder ska göra att även Linesider ska hitta sin publik. Premiär för bryggpuben är det 23 novemner.