Första dagen på jobbet för bolagets nya vd

Ann Carlsson, ny vd för Systembolaget. Foto: Pressbild

Nu har Magdalena Gerger lämnat posten som vd på Systembolaget och i går gjorde hennes efterträdare sin första dag på jobbet.

I februari förra året meddelades att Systembolagets vd Magdalena Gerger skulle lämna sitt jobb och efterträdas av Apotekets dåvarande vd Ann Carlsson.

– Systembolaget är ett fantastiskt företag och det är ett privilegium att få arbeta med så kompetenta, ansvarsfulla och engagerade kollegor, sa Magdalena Gerger, vd på Systembolaget.

– Systembolagets samhällsfunktion och syfte att minska alkoholens skador är viktig, inte minst i den nuvarande kris som pandemin medför. Det är alltjämt ett för Sverige centralt uppdrag som vilar i bolagets händer.

I fredags gjorde Gerger sin sista dag på jobbet och i går, måndag, var det dags för Ann Carlsson att sätta sig i vd-stolen.

– Det är mycket jag imponeras av och kanske allra främst det fantastiska kundmötet som finns överallt och som är mycket, mycket professionellt, säger hon i en kommentar på Linkedin.

Ann Carlsson har varit vd och koncernchef för Apoteket AB sedan 2010. Dessförinnan har hon hon bland annat varit chef för affärsområdet ICA Sverige.

Hon är dessutom styrelseledamot i Vattenfall AB och SNS.