Försenad nystart för Tullen på Hisingen

Det har tagit längre tid än planerat att renovera Ölstugan Tullen Kville efter den stora branden i februari. Nu är målet att vara i gång i slutet av augusti eller i september.

Det var den 17 februari som Ölstugan Tullens bar på Hisingen eldhärjades och till stora delar förstördes. När Beernews besökte den brandskadade lokalen i april var planen att stället skulle kunna öppna i igen i juni. Redan då var delägaren Andreas Jakob skeptisk till det och han fick rätt.

– Det har tagit fem månader, jag tycker att det är ganska lång tid, säger han.

Nu är själva saneringen avklarad och för att färdigställa lokalen helt har Tullen själva tagit över arbetet.

– Vi har anlitat eget folk, det ger oss lite bättre koll på när vi kan vara klara. Ambitionen är att det ska se ut som tidigare även om vi kanske kan göra några små förbättringar. Man kommer att känna igen sig när vi öppnar igen, säger han.

Konceptet med Ölstugan Tullen inleddes 2010 då den första baren öppnade på Andra Långgatan. Genom hela resan har det varit fokus på svensk öl och så ska det fortsätta.

– När vi började fanns bara i princip bara Dugges och Ocean som lokala öl. Det har hänt mycket och vårt mål är att ha så många svenska öl som möjligt att erbjuda, säger Jakob.

Nu är planen att öppna Tullen Kville sent i augusti eller i september. Något exakt datum finns inte spikat.

– Det har känts lite tomt utan det här stället även om vi har flera andra. Alla Tullen spelar en viktig roll för oss, men det har känts viktigt att finnas på Hisingen och det ska bli skönt när vi är i gång igen, säger Jakob.

Någon form av invigningsfest ska det bli även om det inte finns några detaljerade planer ännu.

– Det är många som har ringt och undrat när vi ska öppna igen. Det känns verkligen bra att vi har fått så mycket support under den här resan.