Folköl får barer att ha öppet sena kvällar

Bildspel

Bild 1 av 7

Ingemar jansson och Yonna Berglund var två av gästerna hos Haket när man körde folkölsevenemang i fredags.

Alkoholstoppet från 20.00 gäller åtminstone hela februari. Då satsar flera Göteborgsbarer på folkölsservering för att kunna ha öppet senare.

 

På Haket var det gott om besökare under fredagskvällen, då den innersta delen av lokalerna gjordes om till folkölsbar.

– Något måste vi göra, ingen i branschen mår bra just nu. Haket kommer inte att gå i konkurs, men det får inte gå sönder en frys eller kyl, säger Cattis Ledius.

De satsar på folköl från 21.00 onsdag till lördag, och har märkt av ett bra intresse, i alla fall under den inledande stunden.

– Vi kan alltid stänga när folk börjar att droppa av, och de sista två helgerna har det hänt något så det är lite mer folk, säger ledius.

Hon ser folkölssatsningen som något som kan bli kvar länge.

– Jag tror inte att vi får ha öppet till 22 från 1 mars, de kommer att förlänga alkoholstoppet från 20. Jag är övertygad om att det blir så under hela våren, säger hon.

Även 2112 på Magasinsgatan satsar på folköl, och har haft bra med folk under flera av kvällarna.

– Vi har pratat om hela tiden att man ska kunna äta en middag hos oss även lite senare på kvällen. Alkohol är inte i fokus hos oss och det har fungerat bra med de här kvällarna, säger han.

På 2112 finns det personal som ser till att gästerna slussas in och sedan sitter på sina platser, så även om man nu har öppet senare på kvällen har det inte skapat några problem.

– Det är ingen trängsel och ingen fylla, menar Iwers.

Även på Majornas Bryggeri har man bestämt sig för att satsa på folköl och därmed kunna ha öppet senare på kvällarna.

Vi har kört något vi kallar Folkölsfredag de senaste veckorna och tanken är att fortsätta med det så länge ingenting förändras. Det finns ju några restauranger som kör folkölkonceptet, men jag tror vi är det enda bryggeriet i Göteborg som gör det, säger Johan Lundin.