Folkfest när skånska bryggare fixade fest

Bildspel

Bild 1 av 18

Jodå, Glenn Pålsson hade full koll på kameran även om han inte ville visa det. Amanda Schultz var mer tydlig med att veta var kameran var.

 

Vilken folkfest det blev när Skånes Dryckesproducenter ordnade med ölfest i en galleria i helgen. Runt 6000 personer besökte platsen under dagen.

Redan i fjol blev det succé när festivalen Mitt Öl genomfördes i gallerian Mitt Möllan.

Den här gången stod utställarna på olika platser i gallerian och det gav större utrymme för såväl deltagare som för bryggerier. 6000 personer passerade dörrarna under dagen.

– Det blev en bra blandning av folk som känner till gallerian sedan tidigare men inte bryggerierna och vice versa. Det var gott om plats att röra sig på med ett rikt utbud av drycker och mat centralt beläget och öppet för alla. Vi vill absolut göra om det, kommenterade Jakob Thomsgård som var en av arrangörerna.

Runt 20 bryggerier fanns på plats och lockade med såväl nya som tidigare kända öl. Flera av bryggerierna hade med sig gott om olika öl, så det fanns en rikt utbud att välja bland.

De publika framgångarna gör förstås att man gärna gör detta igen.

– Osäkerhetsmomentet är de lediga lokalerna vi nyttjade, vars öde vi inte vet helt säkert. Förra året talade de om att dela en av dem i delar och göra om till kontor. Men så länge de kan utnyttjas för evenemang passar de vårt format väl, säger Thomsgård.

Såväl lokala ölälskare som nyfikna gallariabesökare passade på att prata med bryggare och prova en öl under dagen. Här ovan ser du bilder från festen.