Fler samarbeten när Benchwarmers växer

Benchwarmers dubblar jäskapaciteten för att möta den lokala efterfrågan – men också för att möjliggöra för fler offertvinster på Systembolaget.

Det var efter utmaningarna till följd av en större offertvinst på Systembolaget förra sommaren som Benchwarmer Brewing Company i Helsingborg beslöt sig för att satsa och låta bryggeriet växa.

 

– Vinsten var skitkul, men vi fick ställa om hela vår produktion för att klara av att leverera till Systembolaget. Det gjorde att jag fick köpa in över 150 fat lageröl till våra egna barer från andra lokala bryggerier och även om det är kul att stötta andra så hade vi såklart hellre sålt till oss själva, säger Magnus Svensson, grundare och vd på Benchwarmers Brewing Company.

 

Länge fanns planer på att flytta bryggeriet, men på grund av osäkra tider valde man istället att investera i den nuvarande lokalen.

 

– Nu känns det som att det var ett helt rätt beslut. De senaste månaderna har vi jobbat hårt för att få in ett helt nytt golv med nytt avlopp, vi har satt in en ny port, bättrat på ventilationen och slutligen köpt de nya jästankarna.

 

Totalt rör det sig om tre stycken nya 30 hektoliters-tankar vilket i det närmaste dubblar jäskapaciteten, från 120 hektoliter till 210 hektoliter – och planen är att de allt som oftast ska fyllas med pilsner.

 

– Vi säljer själva stora volymer av pilsner, men vi har också flera lokala samarbeten med krogar där vi gör öl specifikt för just dem. Det har blivit en viktig del i vår verksamhet och något vi hoppas att vi kan utveckla ännu mer. När vi nu har möjligheten kommer vi också att satsa på och försöka vinna fler av Systembolagets offerter, säger Magnus Svensson.

 

Det är bland annat restaurang Sillen och Makrillen, Kvarterets Erikstorp och Fredriksdals sommarteater som har egna öl från Benchwarmers Brewing – och förstås de egna barerna, taproomen i Oceanhamnen och Helsingörskajen.