Film om ölbojkott mot Trump stoppad

Dokumentärfilmen om ölbojkotten mot Donald Trump togs bort från Amazon. Foto: Pressbild.

Bryggeriets protest mot Donald Trump blev till en dokumentärfilm. Men nu undrar många varför filmen försvann från Amazons streamingtjänst.

F*** Your Hair. Det är namnet på den film som det nu blivit debatt om.

Det hela började när Chicagobryggeriet 5 Rabbits Cerveceria, med grundare som har latinamerikanska rötter, skrev kontrakt om att leverera öl till bland annat ett Donald Trump-ägt hotell.

Men när Trump i fjol meddelade att han tänkte ställa upp för omval, vände det hela. Trump anklagade då mexikaner för att bland annat vara droganvändare och kriminella. I det läget bröt 5 Rabbits sitt kontrakt och det öl som skulle levereras fick namnet Fxxx Your Hair.

Bryggeriet fick en hel del uppmärksamhet för sitt agerande och det gjordes även en dokumentärfilm. Man riskerade hela sitt företag när man tackade nej till den stora ordern men har hyllats för sitt agerande från många håll.

Nu uppmärksammas det att jätteföretaget Amazon tagit bort filmen från sin streamingtjänst i USA utan någon förklaring. Agerandet förvånar många, inte minst därför att Amazons grundare Jeff Bezos inte är någon beundrare av den sittande presidenten.

Ännu finns inga svar från Amazon, men den som vill se den 38 minuter långa filmen kan göra det ändå. Den finns nämligen hos Vimeo för den som är nyfiken.