Festivalduon har chans att vinna fint pris

Glenn Pålsson och Erik Frithiof kan bli årets eventskåningar. Foto: Oner Nalcioglu.

Great Swedish Beer Festival blev en succé. Nu kan arrangörerna Erik Frithiof och Glenn Pålsson dessutom utses till Årets eventskåningar.

Det är Region Skåne och deras bolag Event In Skåne som ligger bakom utmärkelsen och under torsdagen presenteras de fyra kandidaterna.

Där finns alltså de båda ölprofilerna med.

– Det är förstås en ära att få vara med i sådana sammanhang. Det är ett kvitto på att vi gjort något hyfsat och det är kul att det uppmärksammas, säger Erik Frithiof.

Framför allt tycker han att det är kul att vara med trots att det handlar om alkohol.

– Alkoholrelaterade evenemang förbises ofta i sådana här sammanhang, men vi har haft ett väldigt bra samarbete med regionen hela tiden, säger Frithiof.

Fram till 13 januari kan nu den som vill rösta på sin vinnare i tävlingen och 15 januari är det prisutdelning. Förstapriset är på 15 000 kronor.

Här är hela motiveringen:

”För sitt fantastiska arbete med Great Swedish Beer Festival har eldsjälarna Erik Frithiof och Glenn Pålsson redan på premiären lyckats skapa en succé. Med professionell hand lyckades de sätta såväl de 100 svenska mikrobryggerierna som de 5000 besökarna i fokus.

Genom att kombinera festivalen med en bryggarkonferens dagen innan, arrangerad av Skånes Dryckesproducenter, där de lockade grundaren till amerikanska Brewers’ Association och Great American Beer Festival till Malmö, lade de ribban på en genomgående hög internationell nivå. Med en brinnande passion har de lyft fram det svenska hantverket vilket bidrar till att positionera Sverige, med Skåne som hjärtat, som en internationellt framgångsrik plats för hantverksbryggerier.”