Festen över – här är bilderna från MBCC

Bildspel

Bild 1 av 17

Hannah och Peter Södersten åkte från Göteborg och var på ett strålande humör.

En hel del diskussioner inför. Men festival blev det till slut. Under lördagens avslutades MBCC i Köpenhamn, och det blev en riktigt bra ölfest även i år.

Ni har säkert inte missat hur det diskuterades inför MBCC, efter att Mikkellers haft problem med trakasserier bland sin personal, och en hel del bryggerier valde att inte vara med vid helgens stora ölfest.

Men till slut dök det upp cirka 70 bryggerier, flera av dom med kort varsel.

Även en del besökare hade valt att lämna tillbaka sina biljetter och de fick då tillbaka sina pengar. Men trots det var det ganska mycket folk på lördagens båda pass, och bryggerier från olika platser i världen

Den här gången handlade det också om mer än bara öl. Det blev en massa samtal om trakasserier, om hur detta är ett problem som inte alls bara är Mikkellers, och om hur man faktiskt kommer till rätta med ett problem som funnits länge i vårt samhälle.

Det var nog ungefär de samtalen som många hoppades skulle bli av, och nu får arbetet fortsätta både hos Mikkeller och på mängder med andra arbetsplatser. Under helgen fanns bland annat en funktion som på minde om initiativet Ask for Angela, som ska vara en möjlighet för utsatta att slå larm. Den behövde inte användas under helgen, vilket var positivt och även helt normalt.

Här ovan ser du bilder från lördagen.