Festen är över, nu är det dags att ladda igen

För Marianne Wallerberg blir det ingen vila efter Stockholm Beer and Whisky Festival del 1. Nu är det dags att planera för nästa del. Foto: Peter Lindh

Festen är över, men nu fortsätter arbetet med del två i december. Marianne Wallberg kan inte pusta ut efter helgens Stockholm Beer and Whisky Festival.

Det blev ingen efterfest på festivalen i lördags när Stockholm Beer avslutades, även om det var glada miner efter en intensiv dag.

– Det var ingen som orkade, vi tog lite varm korv med bröd och hängde bara medan de som ville fick ett par timmar på sig att packa ihop sina grejor, säger Marianne Wallberg.

Hon är väldigt nöjd med helgen. Fredagen hade god tillströmning av besökare och på lördagen ringlade sig kön lång när festivalen öppnade dörrarna igen.

– Det var drag, det var tur att det var fotbollsmatcher samtidigt annars hade det blivit ännu mer.

Totalt kom 9000 besökare fördelat på de tre dagarna, även om majoriteten kom fredag och lördag. På torsdagen var det branschdag, då det brukar vara betydligt mindre folk.

– Det var väldigt roligt. Mycket folk, men inte för mycket, inget bråk eller tjafs, utan bara lyckliga människor. Och det tycker man ju om att ha omkring sig.

– Det här känns jättebra inför del två i december.

Del två arrangeras 2-4 december och Marianne räknar med att sälja 10000 förköpsbiljetter till den.

– Men jag räknar alltid lågt, samtidigt som det inte får bli för mycket så att folk inte kommer fram till montrarna.

– Det blir fler utställare då också, men vi fortsätter att ha det rymligt. Det var enorm uppskattat bland folk att det fanns stolar så att de kunde sätta sig ner.

Den här gången fanns ungefär 70 utställare spridda på 50 montrar. I december blir det fler.

– Ett 30-tal till får vi plats med. Men vi har inte ambitionen att göra det så stort som möjligt utan så bra som möjligt.

Nyheten att ölproverna serveras i provglas med 10 centiliter i stället för 15 blir kvar även i december. Hur det blir nästa år vet inte Marianne än, men en sak är i alla fall klar.

– Nästa år firar vi 30 år, så då blir det baluns. Fantasin flödar och mycket är på gång, men det är på planeringsstadiet än.