Falsk kontrollant gjorde kontroller

Enligt Miljöförvaltningen i Göteborg har en falsk trängselkontrollant fått tillträde till en restaurang och utfört kontroller. Det framgår inte vilken restaurang det handlade om. Foto: Peter Lindh

En falsk trängselkontrollant har lyckats ta sig in på en krog i Göteborg. På miljöförvaltningen är man oroade.

Det är P4 Göteborg som rapporterar att en person utgett sig för att vara trängselkontrollant på en Göteborgskrog.

– När vi kom till en krog fick vi veta det hade varit en man där och utgett sig för att vara från miljöförvaltningen, säger Angelica Winter till P4 Göteborg.

– Man frågade då efter legitimation eftersom vi alltid legitimerar oss. Mannen ifråga hade inte det med sig utan påstod att vi hade infört nya rutiner, med slumpmässiga kontroller där vi inte behöver legitimera oss. Han fick då tillträde till verksamheten.

Myndigheten ser allvarligt på händelsen, som kan skada relationen till restauranger som ibland inte är så nöjda ens när det är riktiga kontrollanter på plats.

– Klart att det är oroande och det är ju allvarligt såtillvida att nån utger sig för att vara från vår förvaltning och ber andra gäster legitimera sig och gör kontroll utan anledning, fortsätter Winter.

– Det kan också skada förtroendet som är så viktigt att vi har mellan oss som myndighet och verksamheten, så vi ser allvarligt på det här.

Man är också oroad för att det kan ha inträffat fler gånger.

Lyssna på inslaget här.