Extern tappning ger ökad bryggkapacitet

Bryggmästare Chris Thurgeson och VD Christina Körmendi på Nya Carnegiebryggeriet. Foto: Pressbild.

Nu är Nya Carnegiebryggeriets nya tappningsanläggning i Jordbro invigd. Det ska i sin tur leda till dubbel bryggkapacitet vid bryggeriet.

Under en längre tid har Nya Carnegiebryggeriet varit trångbodda i sina lokaler i Hammarby Sjöstad. Men den nya tappningsanläggningen som byggts upp i Jordbro ska råda bot mot det.
Den nya anläggningen ska klara av att förpacka upp till fem miljoner liter öl per år.

– Nya Carnegiebryggeriet har sedan vi öppnade i Hammarby Sjöstad haft en stark tillväxt, och vi utnyttjar i dag den vackra kulturmärkta byggnaden till sin bristningsgräns. Med anläggningen i Jordbro frigör vi utrymme i Sjöstan och kan brygga mer öl och utveckla restaurang- och besöksverksamheten. Dessutom kan vi äntligen erbjuda våra öl på burk, säger Christina Körmendi, vd för Nya Carnegiebryggeriet i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen hanterar burk, fat och flaska. Inte minst är det möjligheten att kunna erbjuda burkar som Körmendi ser som positivt.

Nästa steg i processen blir att installera fler tankar i lokalerna vid bryggeriet och på sikt ska det bryggas betydligt mer öl där. Målet är att kunna fördubbla dagens kapacitet.

Fakta om nya anläggningen:

Fakta Nya Carnegiebryggeriets tappningsanläggning:

Namn: Lighthouse
Plats: Jordbro, Haninge kommun, söder om Stockholm
Yta: 1 500 kvadratmeter
Kapacitet: 5 miljoner liter/år
Förpackningsslag: flaska/Burk/Fat
Hastighet: 3 500 flaskor/timme, 4 100 burkar/timme