Erik ny ansvarig på Hantverksbryggeriet

Hantverksbryggeriet i Västerås gör om sin organisation. Erik Olofsson tar över efter Håkan Ärlebäck och målet är att tredubbla produktionen.

Bryggeriet startade redan 2003 och Håkan Ärlebäck har tidigare varit huvudägare. Men nu stiger han åt sidan. För tillfället är kompanjonen Raimo Gester ensam ägare, men snart blir Erik Olofsson ny delägare och ansvarig för den dagliga verksamheten.

– Vi håller på med att göra en omstart. Vi har gjort en överlämning under veckan, säger Olofsson.

Han är utbildad öldomare och har vunnit SM i hembryggning. Tidigare har han funnits med i utkanten av bryggeriet och bland annat varit med på olika mässor. Nu tar han över bryggandet, men vill också göra andra saker i företaget.

– Jag hoppas att vi ska kunna anställa en bryggare i år och en till under nästa år, säger han.

Planen är att Hantverksbryggeriet ska ligga lågt ett tag för att få tid att utarbeta en framtidsplan. Därefter ska det bli full fart framåt.

– Vi vill jobba med att bli mer synliga och att få upp produktionen. I fjol låg vi på 30 000 liter och det är för lite. Om tre år ska vi vara över 100 000 liter, säger Olofsson.

Med dagens utrustning finns en maxkapacitet på hela 240 000 liter i bryggeriet.

Under våren ska man hålla liv i bland annat produktion av folköl och lättöl, men också göra klart planer för vad som ska bryggas framöver.