Enkät: Vill du behålla monopolet på alkohol?

Systembolaget

Systembolaget väcker ofta debatt i våra kommentarer. En del försvarar monopolet, andra vill bli av med det. Det gjorde oss nyfikna på hur åsikterna fördelar sig.

Systembolaget har funnits sedan 1955 i sin nuvarande form med monopol på försäljning av drycker med mer än 3,5 volymprocent alkohol, men nu tror en del att förslaget om gårdsförsäljning som har lämnats till regeringen skulle innebära att Systembolaget hotas.

Så nu undrar vi vad ni tycker, vore det bra eller dåligt om Systembolaget försvann? Svara gärna på vår enkät nedan och har ni fler tankar och går med på att vi eventuellt publicerar dem anonymt i en artikel senare, så kan ni skriva dem i kommentarsfältet, .

Sen är den här enkäten är vad den är, en webbenkät. Det är inte omöjligt att fuska och rösta fler gånger, men vi hoppas att ärligheten ska vinna i det här fallet.

Det vi har gjort för att stoppa massröstning är att begränsa röstningen till en gång per IP-adress. Men det betyder samtidigt att flera personer inom samma nätverk inte kan rösta, vare sig det är hemma eller i företagsnätverket.

OBS: Enkäten är avslutad.