Engelska pubvanor förbluffar amerikan

Sitter verkligen britter på pubar så ofta, undrade en amerikan. Foto: Pixabay/Montage

En amerikans förbluffade inlägg om engelska pubvanor har blivit viralt. Är det verkligen som på TV undrande han.

En och annan har säkert både förvånats och avundats britternas pubvanor och så även denne anonyme Redditanvändare som sett engelska pubvanor i tv-serier och undrade om det verkligen kunde vara sant att de gick ut så ofta.

I USA skulle en person som gick ut flera gånger i veckan betraktas som en alkoholist, skriver han.

– Men det verkar som att folk i Storbritannien kan gå på puben regelbundet och inte vara alkoholister. Hur är det, går verkliga britter till puben egentligen bara till puben en eller två gånger i månaden? Eller går folk till puben hela tiden?

I ett senare tillägg kände han sig nödgad att bekräfta att han faktiskt förstod att pubar finns i verkligheten.

– Men när man tittade på 90-talets tv-serier fick man intrycket att folk gick till köpcentrum hela tiden, fast folk vanligtvis bara gick dit några gånger i månaden. Det verkar som att tv-serierna bara överdriver hur vanligt det är att gå till puben.

Inlägget har fått stor spridning och på Reddit är det många som har försökt ge den anonyme och undrande amerikanen ett svar.

Användaren BleedsIsDead är en av dem, som ger en inblick i den brittiska pubmentaliteten:

– Pubar i Storbritannien är kulturcentrum. Jag kan inte hitta något jämförbart i USA. Jag känner folk som går till puben sex dagar i veckan, som jag inte skulle kalla alkoholister – det är bara en del av livet, skriver han och ger en lång rad exempel på när en pub passar bäst innan han avslutar med:

– Jag älskar puben och jag litar inte helt och fullt på människor som inte gör det.