En pubrunda värd sin plats i rekordboken

Engelsmannen Matt Ellis har besökt 51 pubar på 24 timmar.

51 pubar på 24 timmar, eller drygt en pub i halvtimmen, ska få in engelsmannen Matt Ellis i Guinness Rekordbok.

Man kunde kanske tycka att en pint Guinness på varje ställe på nåt sätt skulle ha varit mer poetiskt. Men Ellis hade större självbevarelsedrift än så och på de flesta ställena nöjde han sig med apelsinjuice eller Coca Cola.

Tydligen kräver inte Guinness Rekordbok någon form av alkohol i glaset, vilket antagligen skulle göra det lite mer utmanande. Men man får ändå respektera insatsen av Ellis.

– Jag fick springa mellan pubarna. Det är antagligen det svåraste jag någonsin har gjort. Det finns en gräns för hur mycket dryck du kan svälja, säger han till The Drinks Business.

Han var tvungen att dricka minst 125 milliter på varje ställe.

Målet med pubrundan var enligt Ellis att uppmärksamma de stora svårigheter som branschen haft under pandemin.

– Det handlade om den glädje pubar ger och om folket man möter. Pubarna har haft det väldigt svårt under de senaste 18 månaderna.

– Jag gillar pubar väldigt mycket, det de bidrar med till vårt samhälle och kamratskapen du kan uppleva där.

Guinness Rekordbok ska nu verifiera pubrundan innan den kommer med. På varje ställe som Ellis var på fick bartendern skriva ett intyg.

Och vi på beernews.se får kanske tänka om vad gäller vår våta dröm om att besöka alla krogar på Andra Långgatan i Göteborg under en kväll, och lägga till några gator för att sno platsen i Guinness Rekordbok från Ellis.

Läs mer här.