Emil räknar med jobb under högsäsong

SOMMARFRÅGOR 2020

Emil Lindén svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Emil Lindén, bryggare på Ängöl, räknar med mycket jobb i sommar, Här är alla hans svar i vår sommarserie.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Försäljningen till krogar dalade väldigt kraftigt ett tag, den gick ner med runt 90% till en början. Ölprovningarna upphörde samtidigt nästan helt och hållet. Det har dock återhämtat sig en hel del sedan dess. Alla tre anställda har varit deltidspermitterade under två månaders tid. Sedan midsommar är vi dock tillbaka på heltid tills vidare.

 2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Eftersom sommaren är högsäsong och jag sköter i stort sett hela produktionen själv blir det inte mycket till semester. Vi har dessutom en lansering av en tropisk berliner weisse på Systembolaget i augusti. Vintern får sålunda bli min sommar, då blir det en tripp till sydligare breddgrader eller någon annan kontinent.
 
 3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Jag har visserligen inte testat så många svenska öl i år men Brekeriets ”Spring Gose” var en trevlig bekantskap, den hade en trevlig och balanserad syrlighet och sälta samt en subtil kryddighet.

 
4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
 – Det har jag svårt att tänka mig, såvida inte EU kör över Sverige och tvingar oss att bli ett lite mer normalt land och mindre av en ”Nanny-state”.
 

  5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Hanif Bali, Bill Burr och Charles Bamforth (så att vi får med oss en massa intressant ölkunskap). Kommer det någon mer så får de ta med sig sin egen stol.