Electric Nurse redo för nästa fas

Med ett helt nytt bryggverk på 300 liter tar Electric Nurse ett steg in i nästa fas för bryggeriet. Beernews var på plats under den första bryggdagen.

Göteborgsbryggarna Ida Engström och Peter Robertsson har drivit Electric Nurse sedan 2012. Efter en riktig rivstart har bryggeriet legat lite lågt under det senaste året. Men nu tar verksamheten fart igen. Och det rejält.

– Vi har ett 300-liters bryggverk från Kina och nu börjar vi att brygga på det, berättar Peter Robertsson.

Under ett antal veckor har bryggverket trimmats och till slut stod allt redo för bryggning.

– Det blir lite av en comeback för bryggeriet. Vi har haft öl tillgängliga under hela tiden, men nu går vi in i en ny fas. Det känns väldigt spännande, säger Ida Engström.

Bryggeriet fick en flygande start, inte minst på Systembolaget. Under 2013 fick Electric Nurse in hela fem öl i olika släpp.

– Så här i efterhand förstår jag inte riktigt hur vi klarade det, säger Ida.

Hon har under de senaste åren tillbringat mer tid på kontoret än i brygghallen. Bland annat eftersom paret fick ett barn 2014. Men nu åker bryggarstövlarna på igen.

– Det ska bli jättekul, det här är stort för oss, säger hon.

Precis som tidigare kommer de största batcherna till Systembolaget att bryggas hus grannen Dugges eller hos Slottskällans Bryggeri. Men på det nya 300-litersverket ska det skapas betydligt fler småbatcher av nya öl.

– Det blir bara öl på fat härifrån och det mesta lär väl hamna i Göteborg. Men vi hoppas förstås även på andra städer, säger Peter.

Hur gick det då den allra första bryggdagen? Ja, svaret på det dröjer förstås tills ölet är klart. Men receptet knyter an till de allra första kommersiella stegen som bryggeriet tog.

– Vår premiär var för Ölfrämjandet på Haket 2012, då serverade vi en pale ale. Meningen är att den här ölen ska påminna om den, berättar Ida.

Nytt för Electric Nurse är också att Jesper Lindberg har anställts som säljare.

– Det känns bra, nu kan vi koncentrera oss mer på bryggningen, säger Ida.