87 år senare – Seipp släpper ny öl igen

Seipp Brewing Company väcks till liv igen. Foto: Seipp Brewing Company.

En gång var de ett av USA:s bäst säljande bryggeri. Efter 87 års frånvaro gör nu Seipp Brewing Company come back med ett öl som ska likna de som bryggdes under storhetstiden.

 

Det är Laurin Mack som bestämt sig för att gå samma väg som hennes farfars farfars far Conrad Seipp gjorde en gång i tiden. Conrad flyttade till USA från Tyskland och startade sitt bryggeri i Chicago 1854.

Ölen blev uppskattade och bryggeriet växte snabbt. Under 1870-talet var man Chicagos ledande bryggeri och ett av USA:s allra största.

När Conrad Seipp avled 1890 slogs bryggeriet samman med flera andra i Chicago och man var bland annat tidiga med hemleveranser av öl.

Men första världskriget blev en utmaning för bryggeriet med brist på både kol och spannmål. När sedan förbudstiden började 1919 blev det riktigt tufft. 1933, precis innan förbudstiden var över, lades bryggeriet ned.

Men nu kommer alltså varumärket tillbaka. Det första ölet bryggdes hos Metropolitan Brewing och tanken är att det ska vara en ale som smakar som på den gamla goda tiden.

Problemet är att inga recept finns kvar, så Lauren Mack och de andra involverade har fått läsa på en hel del om hur öl smakade på den tiden via andra kanaler.

Ölet med namnet Extra Pale Pilsner, samma som en storsäljare förr i tiden, finns nu ute på marknaden i Chicago.