Efter 14 år – nu har Anders jobbat klart

Arto Ukura är vd för Eskilstuna Ölkultur och får nu klara sig utan Anders Olsson i den dagliga verksamheten. Foto: Eskilstuna Ölkultur.

14 år är en riktigt lång tid när det gäller svenska hantverksbryggerier. Men nu tackar Anders Olsson för sig när det gäller den dagliga verksamheten på Eskilstuna Ölkultur.

 

Redan från starten 2006 var Anders Olsson vd för bryggeriet och så fortsatte det fram till 2018, då Arto Ukura tog över som vd. Därefter har Olsson jobbat med försäljningen, men nu är han alltså redo att lämna den dagliga verksamheten helt.

– Det är inte så dramatiskt, Arto har tagit över och jag har jobbat halvtid i cirka ett och ett halvt år, säger Olsson.

Han kommer att vara kvar som delägare i bryggeriet, och ska även i fortsättningen hålla i ölprovningar. Bland annat blir det en utökad satsning på Beermakers Dinner-event med lokala krögare.

Under den senaste tiden har han ägnat en hel deltid åt att prata med Systembolaget och andra stora kunder och berätta om att han kliver åt sidan. Genom åren har han knutit många kontakter.

– Vi är ju verkligen veteraner bland småbryggerierna, det har kommit så många efter oss. Vi var nummer 25 i ordningen, det tyckte jag var många bryggerier på den tiden, säger Olsson.

Eskilstuna Ölkultur var tidiga med att ha en bryggeripub och det är Anders Olsson mycket stolt över.

– Vi började ju som bara en pub 2004 och satsade på bryggeripub i nuvarande lokaler 2008, det var tidigt men det var nog rätt för nu är det många som satsar på det, säger Olsson.

Han har förstås samlat på sig många härliga minnen under 14 år i ölbranschen, och det finns flera saker vill han lyfta fram.

– Våra oktoberfester med blåsorkester på scenen och fullsatta lokaler är härliga minnen, det har varit jätteroligt. Sedan var det en annorlunda upplevelse när kungen och drottningen hälsade på oss 2013.

Men det kanske allra roligaste hände för ett bra tag sedan

– Ett härligt minne är när vi lanserade Anders dubbel-IPA för snart tio år sedan och folk kom rusande på ölfestivaler för att prova den. Det fanns killar som knäppte upp skjortan och jag fick skriva autografer på bröstet. Då har man ju lyckats med något i alla fall.