Duon säljer starköl från sin food truck

Bildspel

Bild 1 av 2

Peter Johansson och Robert Andersson tillsammans med lokala profilen Rudolf, som gestaltas av Mats Sandelius.

Starköl vid food trucks tillhör inte vanligheterna i Sverige. Men nu ska det bli verklighet på Friends & Flavors i Karlshamn.

Det är Robert Andersson och Peter Johansson som driver Friends & Flavors, som är en food truck som placerats på torget i Karlshamn. Nu har man fått tillstånd att servera starköl.

– Det är lite revolutionerande men vi har ett riktigt kök precis som det krävs och vi är inte ambulerande utan står på samma plats, säger Robert Andersson.

Vagnen får inte stå kvar över natten utan får köras i väg på kvällarna för att ställas tillbaka morgonen efter. Men de bekymrar inte de båda ägarna som startar sin starkölsförsäljning under torsdagen.

– Vi har mellan 30 och 40 öl på flaska, det blir för trångt att ha fat. Kanske kan det bli något fat längre fram, säger Andersson.

Det finns cirka 20 sittplatser i anslutning till food trucken och när restriktionerna släpper finns det plats för fler. Nu hoppas man förstås på en hel del folk under sommarn, även om vagnen står där året runt.

– Vårt öltillstånd är permanent, sedan förstår vi också att vi inte kommer att sälja så mycket öl i januari, säger Andersson.

Fokus kommer förstås att ligga på svenskt öl.

– Vi vill jobba med lokala aktörer men även med lite andra favoritbryggerier som jag har lärt känna, menar Andersson.