Daniels middag liknar ingen annan

Daniel Herdegen svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Daniel Herdegen på Möllys svarar på våra sommarfrågor. Hans middag blir verkligen en speciell tillställning.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Möllys köpte ju ny utrustning o december o började med burkar mitt under pandemin. Och i början innan burkarna släpptes hade jag konstanta bröstsmärtor i en månad ungefär och trodde att nu har jag verkligen kört ekonomin i botten. Ingen kommer köpa något. Men jäklar va folk vill ha Möllys på burk. Jag har aldrig sålt så mycket som nu. Innan hade jag  fyra stycken Systembolag. Nu levererar jag till  nio stycken och jag börjar ångra att jag inte köpte större utrustning. För det är knappt man hinner med. Jag vill ju tro att detta har med att folk är intresserade av Möllys och inte för att det råder en pandemi. Så jag håller min tro till det.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

Att få åka på två veckor semester med min dotter Molly. Att hon inte kallar mig tråkig ölgubbe oftare är ett under.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Snausarves Druv-suröl är så in i helvetes bra. Snausarve gör bara goa grejer!

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Nej det tror jag inte. Det är så mycket hyckleri o politik bakom det o i grunden mycket pengar som staten vill ha men som dom tror dom går miste om. Så nej det tror jag inte. Gårdsförsäljning skapar ju alkoholism och sånt kan vi inte öppna för!!

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Pikkari, Torshällas konung, Björn min storebror och konstnären bakom Möllys ugglor och träd, Tompi det lilla snusket. Vi skulle köpa en onlinepizza, dricka Screwdrivers (Vodka o Bravo apelsinjuice) utan is o chkolla live videos på Youtube. Sen skulle Pikkari dra runt 19-tiden. Tompi och jag skulle helt i onödan dra ut på krogen och Björn skulle skylla på att han har mjukisbrallor och därför stannar han hemma.