Dugges vill satsa på bryggning i Kanada

Satsningen i USA har gått bra och där ska det bryggas mer öl. Nu tar Dugges även sikte på att kontraktsbrygga öl i Kanada.

Beernews har tidigare berättat om Dugges satsning i USA, och nu vill man göra likadant i Kanada. Om allt går som det ska blir det två kontraktsbryggda öl hos Brunswick Beerworks i Kanada, där målet är att sälja ölen i landets monopolbutiker.
– Det känns jätteintressant att få en bra kontrakt och att brygga öl hos någon man kan lita på, säger Tomas Halberstad på Dugges.
Planen är att börja med två humliga öl och det blir då en Fresh-variant och en Crush-variant. Det är en ganska lång process för att komma in i de kanadensiska monopolbutikerna, men där har nu Dugges närmat sig en lösning.
Utöver det kommer även ölen Big Idjit och Cocoa Cacao att släppas i butkier i provinsen Quebec.
Satsningen i Kanda är en logisk följd efter att ha gjort en liknande satsning i USA. Där har det bryggts en del öl under våren hos Great South Bay på Long Island i New York. Den satsningen kommer nu att skalas upp.
– Som det låter nu vill dom göra mellan 140 000 och 300 000 liter per år och det är mer än vi själva trodde, säger Halberstad.

Det är via Twelve Percent Beer Project som ölen sedan distribueras ut över USA. Ölen kommer att nå cirka 40 delstater men det mesta kommer att säljas i New York och New Jersey.

När det gäller Kanada kommer bryggaren Matt Miller att tillbringa den närmaste månaden i landet, och även Mikael Engström är med på delar av resan. För Miller blir det en hel del samarbetsbryggningar och Dugges är även med på festivalen Liquid Art i Hamilton. Bryggningarna kommer att göras hos Left Field, Merit Brewing, Brunswick och Brasserie Dunham. Dessutom kan det bli ännu ett samarbete med ytterligare ett spännande bryggeri.