Dugges på årsmötet där öl stod i fokus

Brewdogs aktieägarträff lockar 14 000 öldrickare under en helg. För gästerna från Dugges innebar det att man sålde över 100 fat på en och samma gång.

Brewdog gillar att ta ut svängarna. Så är det också när man genomför sin årliga aktieägarträff i Skottland. Den här gången kom 14 000 aktieägare under två dagar för att lyssna på årsrapporter och läsa bokslut. Men kanske allra mest för att dricka öl.
Enda inbjudna skandinaviska bryggeriet som var inbjudet var Dugges.
– Alla som äger aktier har möjlighet att köpa biljett. Det var en väldigt rolig helg, säger Tomas Halberstad, som var på plats tillsammans med David Lindén från bryggeriet.
Utöver Brewdogs öl var Dugges och åtta andra bryggerier inbjudna till festen. I Dugges fall innebar det att man sålde lite drygt 100 fat för den här helgen.
– Vi har haft en del öl på Brewdogs krogar, de är en av våra importörer i Storbritannien och vi har en bra relation, säger Halberstad.
Under helgen var det volontärer som serverade ölen som för de närvarande bryggerierna blev det tid över till diskussioner med besökare och att prova varandras öl.

Utöver Dugges var det internationella gästerna Cloudwater, Buxton, Jackie O, The Answer och Speciation. Dessutom fanns en monter där några nya brittiska bryggerier var inbjudna.

– Vi höll även fyra provningar under de här dagarna, och innan helgen var vi och bryggde med Fierce Beer.
Givetvis blev det ett bra sätt att synas när 14 000 ölälskare samlades på ett och samma ställe.
– Det brukar gå åt 8-10 fat på en festival, nu blev det över 100. Det kanske blev lite öl över men det säljer de på sina barer. De har fyra ställen bara i närheten av bryggeriet, säger Halberstad.