Dryckesproducenter samlas på mässa

Öl och vin. Cider, starksprit och alkoholfritt. I helgens samlas skånska dryckesproducenter för en gemensam mässa.

Skåne har under senare år haft en enorm utveckling när det gäller dryckesproducenter. Antalet bryggerier har växt snabbt, men det görs även en hel del annan dryck. Det ska visas upp på helgens mässa på Folk Mat & Möten i Malmö.

– Aldrig tidigare har vi lyckats samla så många lokala producenter och så mycket olika skånska drycker på ett och samma ställe, säger Titti Qvarnström.

Qvarnström är verksamhetsledare på Folk Mat & Möten och arrangerar mässan tillsammans med Jakob Thomsgård från Skånes Dryckesproducenter och Anna Lind Lewin som leder projektet Pilot Dryck på Livsmedelsakademin/Smaka på Skåne.

– Detta är en unik satsning på en mässa för producenter av öl, vin, destillat, must, cider och alkoholfritt från Skåne. De skånska bryggerierna som deltar får träffa en dryckesintresserad publik i ett forum som hyllar all skånsk dryck. Vi tror att det blir en synergieffekt där dryckesintresserade får chansen att lära känna producenter och prova produkter som de inte tidigare känt till, säger Thomsgård.

Totalt deltar närmare 50 dryckesföretag i mässan och här är de deltagande bryggerierna på lördag:

Pax Brygghus

Hyllie Bryggeri

Malmö Brewing Company

Uncharted Brewing Company

Sydkustens Gårdsbryggeri

Sibbarps Husbryggeri

Lundabryggeriet

South Plains Brewing Company

Hasse fasan + Basuun

Häxkitteln

Remmarlöv Gårdsbryggeri

Röstånga Raj Raj

RÅÅ Bryggeri