Dold kamera avslöjade smugglare i Skåne

Med hjälp av en dold kamera kunde ett säkerhetsbolag avslöja ölsmugglingen på den skånska arbetsplatsen. Foto: Tullen.

Ett säkerhetsbolag anlitades för att spionera på de anställa. Misstankarna var rätt och nu har sex personer dömts i en smugglingshärva Malmö.

Det var redan 2013 som ett företag i Norra Hamnen i Malmö började misstänka att allt inte stod rätt till, enligt tidningen Sydsvenskan. Ett säkerhetsbolag anlitades för att hålla koll och bland annat monterades en kamera upp.

Via de bilderna kunde man bevisa att ett antal anställda med jämna mellanrum gick till en släpvagn och hämtade öl. Enligt vittnesuppgifter fanns nyckeln till släpet på ett kontor, där det också lämnades pengar för ölen i en skål.

När tullen slog till fanns det knappt 2000 liter öl på släpvagnen. Förundersökningen har tagit väldigt lång tid men när det väl blev rättegång fälldes sex personer. Mannen som ägde släpet fick den hårdaste domen och dömdes till 100 timmars samhällstjänst.

De övriga fälldes för olovlig befattning med skattepliktiga varor och olovlig befattning med smuggelgods. Fyra av männen sades dessutom upp från företaget redan 2014.

Läs hela artikeln här.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Dold kamera avslöjade smugglare i Skåne

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer