De säljer ölfaten för bara en krona

Joao Alberto Kolling såg till att den rekordbilliga ölen hamnade på fat under måndagen. Foto: Good Guys.

Ölförsäljningen har stannat av rejält. Då väljer Good Guys att sälja sitt senaste öl för en krona fatet.

Det är tuffa tider för bryggerier, inte minst när det gäller försäljning till restauranger och barer. Därför väljer nu Good Guys att välja en helt ny väg när det gäller försäljning.

Man säljer helt enkelt fat av sitt senaste öl för bara en krona.

– Vi betalar alkoholskatt för ölet så det är inget konstigt med det. Vi går back jävligt mycket på varje fat, men vi måste hjälpa varandra och i stället för att hälla ut ölet kan vi nu hjälpa krogarna, säger Daniel Haag Wicksell på Good Guys.

Ölet har namnet Dont Hurt My Peelings och är ett samarbete med norska Cervisiam. Det handlar om ett torrhumlad india pale ale på sex procent.

– De tycker också att det här är en bra idé. Krogarna blöder kanske ännu mer än vad vi gör nu. Vi tar en smäll och ser till att hjälpa dom som brukar hjälpa oss, säger Haag Wicksell.

Ölet lades på fat under måndagen och Good Guys väljer att prioritera försäljning till de krogar man samarbetat mycket med sedan tidigare. Good Guys Tapp, 2112, Brewers Beer Bar Tredje Långgatan, Brewers Beer Bar Magasinsgatan, Oliver Twist, Ölhallen Karlstad, Ölhallen Örebro, Guldapan och Mikkeller Stockholm till hör krogarna som köpt ölet till det minst sagt förmånliga priset.

– Det finns några fat kvar, sedan ska vi fokusera på att brygga ölet White spring som finns på 230 butiker hos Systembolaget, säger Haag Wicksell.