De fixar en livekväll med både blues och öl

Podd-killarna Robert Andersson och Micael Lysén fixar med öl och blues tillsammans med artisten Fredrik Karlsson. Foto: Privat.

En kväll med öl och blues. Det fixar Robert Andersson och Micael Lysén i samarbete med artisten Fredrik Karlsson. I dessa tider är det förstås online som gäller för evenemanget.

 

Redan i somras hade Robert Andersson planer på att fixa en festival med öl och blues i Småland. Men så kom det en pandemi som satte stopp för det, och det verkar som att det blir svårt att arrangera något sådant även i år.

Men då passar det bra att göra något liknande digitalt. Tillsammans med podd-kollegan Micael Lycén och artisten Fredrik Karlsson blir det öl och blues live 20 februari.

– Podden har engagerade följare och här kan vi förhoppningsvis locka två olika grupper till den här kvällen, säger Andersson.

Samarbetet med Lysén har inneburit ölprovningar med många intresserade.

– Jag tog en paus i somras och den blev längre än jag hade tänkt. Men vårt samarbete känns bra, säger Lysén som är utbildad ölsommelier.

20 februari ordnar man först en ölprovning på eftermiddagen där Dan-Magnus Svensson från Brygghus 19, Jessica Heidrich från Hop Notch och Andreas Iacobeaus från Vreta Kloster Bryggeri deltar, och på kvällen blir det alltså blues och ölprovning.

– Jag tänker att vi kör det som en vanlig konsert. Det blir en del traditionell blues och en del egna låtar. Kanske kan jag också spela något som önskas av de som lyssnar, säger Fredrik Karlsson.

Precis som för bryggerier har artisterna haft ett annorlunda år där livespelningarna blivit färre.

– Jag har ändå varit lyckligt lottad och gjort ett 30-tal spelningar. Men det här känns som ett väldigt roligt samarbete, säger Karlsson.

Den som är nyfiken på evenemanget kan läsa mer här.