De fick betala nästan 700 kronor för en öl

Den ena ölen kostade 679 kronor och den andra 690, men det var inte på grund av inflation. Kassasystemet tog betalt i euro i stället för kronor. Foto: Pixabay

Nästan 700 kronor för en öl. Det fick ett par personer i Örebro betala när de var på krogen.

Att priserna går upp i Sverige är kanske inte någon nyhet. Men 690 kronor för en öl är kanske lite mer än man förväntar sig.

I vilket fall som helst var det vad som drabbade vännerna Kim Westling och Ulrica Blomstrand när de gick på Art Bar i Örebro.

Ulrica beställde in en öl som skulle ha kostat 62 kronor, men när hon kollade kontot såg hon att det försvunnit 679 kronor. Även Kim kollade sitt konto.

– Då såg jag att de dragit 690 kronor för mig. Det är jättekonstigt att det är olika summor, eftersom vi köpte precis samma öl. Men det ser ut som de tagit betalt i euro, säger Kim till na.se.

De har varit i kontakt med både Art Bar och företaget som ansvarar för kassasystemet, men efter åtta dagar hade de ännu inte fått tillbaka några pengar.

– Jag blev så chockad. Vi tycker att 690 kronor är mycket pengar. Så det var tur att vi bara köpte en öl. Tänk om vi hade köpt två eller tre öl. Det är inte så att man skiter pengar, säger Kim.

Gabi Garabedian, vd på Swess AB, företaget som levererar systemet till baren, berättar för na.se att det är fler kunder som drabbats, men att de fått återbetalningar.

Men när na.se tog kontakt med Kim Westling igen hade hon inte fått några pengar och banken hade uppmanat henne att göra en polisanmälan.