Danskar storsatsar på egen produktion

Det började egentligen i liten skala med baren BRUS där det finns ett bryggverk. Men nu ska To Öl bygga ett stort bryggeri och sköta om hela sin produktion på egen hand.

To Öl startade 2010 och har blivit ett populärt varumärke både i Danmark och andra länder. Den största delen av produktionen har gjorts i Belgien och det var först 2016, när man öppnade bryggeripuben BRUS i Köpenhamn, som man fick sitt första egna bryggeri.

Men nu ska det satsas stort av danskarna. Vid nyår tar man över en stor lokal i danska Svinninge och där ska det skapas ett stort produktionsbryggeri som ska sköta om hela produktionen.

– Svinninge är det största steget i To Öls historia och vårt klart mest ambitiösa projekt hittills. Vi exporterar redan till över 50 länder och det äventyret ska fortsätta att växa, skriver man på sin hemsida.

I det nya bryggeriet ska det satsas rejält med bland annat möjligheter till fatlagring av öl, ett helt nytt laboratorium, experiment med vildjäst, kylrum och en burklina.

Hela 26 000 kvadratmeter är lokalen på. Det finns inga uppgifter om när produktionen väntas inledas, eller hur stort bryggverk som ska köpas in.

To Öl är denna vecka på en liten Sverigeturné med tap takeovers och så här ser planen ut:

Onsdag: En Trappa Upp, Örebro.

Torsdag: Båda Brewers Beer Bar, Göteborg.

Fredag: Linköping: Malt & Humle.

Lördag: Lådan, Stockholm.