Danska ölsatsningen stoppas av krisen

Tiago Falcone var huvudbryggare på Broaden & Bold, som nu stänger ned verksamheten. Foto: Ronny Karlsson.

Nedstängningen under våren blev för mycket att hantera. Nu meddelar bryggeriet Broaden & Build i Köpenhamn att man inte kommer att öppna igen.

Bakom satsningen står Matt Orlando, som tidigare jobbat på restaurangerna NOMA och Amass i Köpenhamn, samt Sören Parker Wagner, som driver bryggeriet Dry & Bitter. Tiago Falcone, med erfarenhet från bland annat Beavertown, anställdes för att sköta den dagliga produktionen.

Men under våren har Broaden & Build, precis som alla andra bryggeripubar i Danmark, haft stängt på grund av corona-viruset.

– Vi hade förhoppnngar på att stödpaketen skulle vara tillräckligt för att klara sig genom krisen, men tyvärr blev det inte så, meddelar bryggeriet.

Broaden & Build kommer att stängas. Det finns flera anledningar till det men den korta versionen är att vi är ett nytt bryggeri och den rådande situationen har blivit för tuff för oss för att kunna fortsätta.

Bryggeriet hade även planer på att sälja sina öl till Sverige, och bland annat var man med på All In Beer Fest i fjol. Men störst fokus var förstås på den danska marknaden och de gäster som tog sig till bryggeriet och restaurangen på Refshaleön i utkanten av Köpenhamn.

Men nu blir det alltså ingen fortsättning, i alla fall inte på ett tag.

– Broaden & Build kanske kommer tillbaka längre fram och i en annan form. Men nu stänger vi. Vi vill tacka alla er som besökte oss och stöttade oss. Vi ber er att fortsätta att stötta era lokala favoritbarer, restauranger, caféer och förstås bryggerier, skriver man på sin Facebooksida.