Dags igen för Kaggen! på Systembolaget

Kaggen! Stormaktsporter släpps igen på Systembolaget. Foto: Ronny Karlsson.

Förra gången tog det bara några sekunder innan ölen var slut. Nu är det dags igen för Kaggen! Stormaktsporter att släppas på Systembolaget.

Det är i ett webbsläpp som Närke Kulturbryggeris Kaggen! Stormaktsporter kommer att lanseras 5 november. Den här gången handlar det om 600 flaskor och det lär gå åt snabbt även den här gången.

Ölet är det kanske mest kända svenska ölet bland internationella ölnördar och det rankades länge som världens bästa öl på sajten Ratebeer. Det här gången handlar det om Kaggen! Från 2018 som det går att köpa.

Den som missar att få tag på någon av flaskorna får en andra chans en vecka senare. 12 november släpps nämligen ett systeröl. Då är det Svenskek! Stormaktsporter som lanseras i ett webbsläpp. Då handlar det om 1000 flaskor så chansen att få tag på en flaska är lite större där.

Givetvis kommer många ölintresserade att sitta laddade båda dagarna och klicka snabbt på beställningsknappen när klockan slår 10.00.

Den som vill prova en ny Kaggen! tidigare än så kan i morgon, 20 oktober, söka sig till Bishops Arms, där det släpps ännu en ny variant.