Dags för Patrik att släppa ny musik

Patrik Hellström är aktuell med ny musik. Foto: Marcus E Norman

Allt handlar inte om öl för Patrik Hellström på Bryggverket. Även musiken är viktig och där hämtar han helst inspiration från Pink Floyd.

Hellström är en av delägarna i populära Umeå-bryggeriet Bryggverket. Där är det tuffa tider den här våren.

– Vi är permitterade och har tappat försäljning. Men vi säljer bra med folköl och det håller oss flytande, säger Hellström.

Med mer tid hemma har det blivit mer tid för hans andra stora intresse i livet. Musiken har nämligen haft en central plats i hans liv under många år.

– Jag har spelat i olika band sedan jag var 13-14 år. På senare år har det legat lite på is när jag fick barn och var med och startade bryggeriet. Men musiken har alltid varit viktig, jag har varit musiklärare och nu har jag mer id för musiken igen.

Hellström är inblandad i flera olika projekt. Melás är hans eget akustiska band där han spelade de flesta instrumenten.

Eudaimony är ett metalband med medlemmar från Naglfar, Bewitched, Ancient Wisdom, Dark Fortress. Dessutom spelar han med i Bloodline, som är ett industri black metal-band. 

Men just nu är det mest fokus på Ministry Of Truth. Där spelar Patrik Hellström på egen hand och kallar musiken för dystopisk post-rock.

– I de andra projekten är det lite kortare låtar. I Ministry Of Truth tar jag ut svängarna mer, det är en personlig orgie med gitarrpedaler och syntar, säger Hellström.

Nyligen släpptes låten This Is The Way It Always Has Been, och mer musik är på väg. Låtarna är instrumentala men det finns planer på att även lägga på sång. På fredag kommer nästa låt på Spotify.

– Pink Floyd är mitt favoritband och jag gillar sättet som David Gilmore spelar gitarr. Jag har ingen aning om i fall folk vill lyssna på det jag gör, men jag vill hålla på med musik.

Så långe corona-viruset håller ölförsäljningen på en låg nivå så finns det tid för alla musikprojekten. Men det ska gå att fortsätta även när ölproduktionen tar fart igen.

– Det ska gå att kombinera och jag tycker båda grejerna är kul. Det var nog skänt att få ett sabbatsår eller två från musiken säger Hellström.

Här kan du lyssnad på hans musik:

Minsitry of Truth på YouTube

Ministry Of Truth på Spotify

Melás på Spotify

Eudaimony på YouTube

Bloodline på Youtube