Corona sätter stopp för största ölfesten

Över 60 000 personer besöker Great American Beer Festival varje år. Men i höst blir det inget evenemang alls. Nu har nämligen corona-viruset stoppat även jättefesten i Denver.

 

Great American Beer Festival har genomförts i nästan 40 år, och det hela startades av Charlie Papazian, som inspirerades av ett besök på Great British Beer Festival.

Festivalen har växt i flera omgångar och i fjol var det runt 800 amerikanska bryggerier som fick servera öl till över 60 000 besökare.

Men i år blir det ingen fest alls. Arrangörerna Brewers Association har meddelat att man ställer in.

– Vi är besvikna över att inte få samlas i Denver i höst, men hälsan för besökare, bryggare, volontärer, öldomare och anställda mesta alltid ha höst prioritet, säger Brewers Associations vd Bob Pease i ett pressmeddelande.

Även om festivalen ställs in, så finns planer på att hitta på något virtuellt evenemang. Detta gjorde man även för Craft Beer Conference, som också ställdes in men där ett antal föreläsningar kunde följas via internet. I augusti ska man presentera planerna för festivalen, men någon ölfest i Denver blir det alltså inte.

Det innebär en tuff ekonomisk smäll för Brewers Association, men också för staden Denver. Under helgen som ölfesten genomförs brukar staden Denver ha extra intäkter på nästan 350 miljoner kronor från besökarna.