Corona sätter stopp för stora festkvällen

Coronaviruset gör att barer i Philadelphia måste hålla stängt dagen före Thanksgiving. Foto: Ronny Karlsson.

Kvällen före Thanksgiving brukar vara en av årets bästa. Men nu stoppas barerna i Philadelphia från att ha öppet den kvällen.

 

Thanksgiving är de amerikanska högtiden då familjer brukar samlas och fira tillsammans. På fredag är det dags igen och kvällen före är det för många tradition att umgås med gamla vänner och gå ut för att dricka öl eller annan dryck.

Men i Philadelphia blir det annorlunda fester i år. Samtliga barer tvingas nämligen att stänga redan 17.00 under torsdagen. Anledningen är förstås coronaviruset och dess spridning.

– Jag gillar inte att berätta om det här men det är fakta. När människor träffas på det sättet leder det till ökad spridning, säger guvernören Tom Wolf till The Philadelphia Inquirer.

Inte helt oväntat möttes beslutet av protester från barägare, som pekar på att deras anpassade lokaler är bland de säkraste som finns att vistas i. Men beslutet kommer inte att ändras.

– Om vi gör det här tillsammans kommer vi att besegra viruset. Det är vad vi bör fokusera på, inte på att ha några drinkar med vänner. Låt oss avstå det den här gången. Vi kommer att kunna gå på barer när vi vill när det här är över menar Wolf.