Charlotte vinnare av guldbiljett till USA

Bildspel

Bild 1 av 3

Charlotte Eriksson vann tävlingen Golden Ticket och får nu åka på ölfestival i Florida. Foto: Peter Lindh.

 

Charlotte Eriksson är den lyckliga vinnaren i tävlingen Golden Ticket. Hennes fyndiga bild tar henne till USA och ölfestivalen Wakefest.

Det var Poppels, All In Brewing och J.Wakefield som stod bakom tävlingen där vinnaren får flyg, tre hotellnätter samt biljett och all öl på Wakefest med runt 100 bryggerier på plats.

Charlotte Eriksson var den som tog den vinnande bilden och som nu ska åka på sin första ölfestival i USA.

– Jag var alldeles vimsig hela kvällen när jag fick veta att jag vunnit, säger hon.

Charlotte är en vanlig besökare på olika ölevent i Göteborg och reser även en del till olika festivaler. Via sitt jobb är hon också en del i Manchester där hon har stenkoll på olika pubar och bryggerier. Favoritbryggerierna där är Track Brewing och Cloudwater.

Men det här blir den första festivalen i USA.

– Jag har inte varit i USA på 20 år. Det ska bli så himla spännande. Jag är mer van vid engelsk öl så det blir väldigt mycket som är nytt för mig, säger hon.

Det var för ungefär tio år sedan som hennes ölintresse tog fart. Hon har aldrig gillat lageröl, men när utbudet av andra stilar började öka, ökade också hennes intresse.

– Jag gillar nästan allt, det är olika öl som passar vid olika tillfällen. Det är lättare att säga vad jag inte gillar och det är rököl, säger hon.

Tävlingen gick ut på att presentera den bästa bilden med koppling till Florida eller Kalle och Chokladfabriken. Hennes vinnande bild var en tolkning av en bild på tuggummituggande Violet Beauregarde från filmen. Violets namn har bland annat bytts ut mot Scarlot, som är Charlotte Erikssons namn på instagram. Dottern Josefine hjälpte till med fotografering och lite annat innan bilden var klar. Du kan se bilden i bildspelet här ovan.

– Jag pratade med henne när jag fick ett meddelande om att jag hade vunnit. Det var extra kul. Dessutom är Violet den collaste rollfiguren i filmen och jag gillar verkligen den filmen, säger Charlotte.

I mitten av februari bär det alltså av till Florida för ölfestival.

– Jag ska försöka hinna med att besöka några bryggerier också. Och att få lite sol i februari kommer inte heller att göra ont.