Cask-ölen på väg ut till brittiska pubar

Black Sheeps leveranser till pubarna är ett första tecken på att den brittiska ölscenen är på väg att vakna upp igen. Foto: Pressbild.

Det har varit ett långt och dystert år för såväl bryggerier och pubar i Storbritannien. Men nu börjar bryggerierna att leverera cask-öl igen.

12 april kan pubarna öppna sina uteserveringar och det är givetvis välkommet efter långa perioder av nedstängningar och noll kronor i intäkter. Nu har bryggerierna dessutom börjat med att leverera de populära cask-ölen osm finns på många pubar.

Black Sheep kunde stolt meddela häromdagen att de gör sina första leveranser till pubarna. Det handlar om Black Sheep Best Bitter och Black Sheep Pale Ale som ingår i ett uppstartspaket som man erbjuder till pubarna. Ölet kommer förstås också på vanliga fat, där man även erbjuder sin india pale ale.

– Det här är stort för oss och det är förhoppningsvis starten på ett nytt kapitel för Black Sheep och även våra pub-kunder som är hjärtat i våra affärer. Vi gör allt vi kan för att stötta dom, säger Charlene Lyons på bryggeriet.

Man räknar med att cirka en tredjedel av alla brittiska pubar ska öppna 12 april och även om det blir med begränsade utrymmen så är det ändå ett stort steg framåt.

– Vi har bryggt öl de senaste veckorna och kommer att fortsätta med det för att hjälpa pubarna som kan öppna utomhus i april och sedan välkomna sina kunder inomhus i maj, säger Lyons.

Som det ser ut nu är det från och med 17 maj som pubarna får släppa in gäster även inomhus.