Cannabisföretag vill köpa upp bryggerier

Cannabiniers är företaget som släpper cannabisdrycker under varumärket Two Roots. Nu vill man också köpa upp flera av USA:s större craft-bryggerier.

Cannabis är ett hett ämne i USA. De senaste åren har allt fler stater tillåtit drogen, och de flesta öljättarna har på olika sätt investerat i olika cannabisföretag.

Men nu kommer en annan typ av satsning. Cannabiniers har köpt upp bryggeriet Dad & Dudes Breweria i Colorado, men man siktar betydligt högre än så.

Planen är att äga bryggerier som tillsammans producerar runt 60 miljoner liter per år. Man siktar på att äga fyra olika bryggerier, och på listan för tänkbara uppköp står ett av de 20 största bryggerierna i Kalifornien, samt ett av de 40 största på den amerikanska östkusten.

– Vi vill etablera oss som en kraft att räkna med framöver, säger Cannabiniers vice vd Kevin Love till sajten Brewbound.

Det är ännu inte officiellt vilka bryggerier man har kontakter med, men planen är att alla uppköpen ska bli klara under våren. När det gäller bryggeriet i Kaliforninen säger Love att man till 99 procent är klara med ett köp.