CAMRA vill bredda sin verksamhet för öl

Brittiskt öl serveras enbart i cask på Great British Beer Festival, Men samt kan det bli ändring på det. Foto: Ronny Karlsson.

Brittiska CAMRA har i alla år handlat om real ale och traditionell öl. Men nu ska organisationen kanske bredda och modernisera sin verksamhet.

CAMRA är en förkortning av Campaign For Real Ale och det är precis det som föreningen har handlat om. Det har varit svårt eller omöjligt för nya bryggerier med nya moderna ölstilar att få någon uppmärksamhet.

Great British Beer Festival till exempel har bara brittiskt öl på cask, samtidigt som en hel del nyare bryggerier valt bort cask då det inte varit speciellt lönsamt.

Men nu verkar CAMRA vara på gång mot en stor förändring. Man har annonserat att man har för avsikt att förändra och bredda sin verksamhet, och på så sätt även välkomna de nyare bryggerierna och deras öl.

I ett pressmeddelande meddelar CAMRA att man visserligen tänker fortsätta att slåss för real ale, men att man också vill öppna upp och välkomna sin verksamhet till alla ställen som säljer öl av god klass.

Slutgiltigt beslut ska tas i samband med ett årsmöte i Coventry i april.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln CAMRA vill bredda sin verksamhet för öl

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer