Camra tar strid för brittisk skatterabatt

Camra vill förhindra att gränsen för den skatterabatt som finns för mindre bryggerier i Storbritannien sänks. Foto: Pixabay

Camra ger sig nu in i striden för att hindra skattehöjningar på öl från hantverksbryggerier i Storbritannien.

Den brittiska regeringen vill ändra lagstiftningen så att gränsen för en volymgränsen för lägre skatt sänks i Storbritannien.

Skatterabatten på 50 procent har tidigare gällt för bryggerier med en årsproduktion på mindre än 500000 liter, nu ska den gränsen sättas vid 210000 liter i stället. Nåt som tidigare fått Jack Hobday, en av grundarna av Londonbryggeriet Anspach&Hobday, att dra igång en protestlista.

Nu har även Camra, the Campaign for Real Ale, gett sig in i striden och skrivit ett brev med ett antal krav till finansdepartementet, där man bland annat kräver en återgång till 500000 liter.

– Skatterabatten har bidragit till att skapa den bryggeriboom som vi har sett de senaste två årtiondena och är nödvändig för att upprätthålla en växande och mångsidig ölmarknad, säger Nik Antona, ordförande för Camra.

– Nyheten om denna dåligt underbyggda reform av skatterabatten kunde inte ha kommit vid en sämre tidpunkt för våra små bryggerier, som redan möter en stor finansiell osäkerhet på grund av coronaviruset.